Blog

Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tekstbureau of tekstschrijver?

Wil je teksten laten schrijven? Dan ga je op zoek naar iemand die jouw business begrijpt. Een tekstschrijver die jouw verhaal kan vertalen naar teksten die jouw klanten en bezoekers aanspreken. Maar kun je nu het beste kiezen voor een tekstschrijver of een tekstbureau? Binnen een tekstbureau vind je natuurlijk ook tekstschrijvers, maar hoe kun je deze zoektocht het beste aanpakken? In dit blog de voordelen van een tekstbureau en de voordelen van een tekstschrijver.

Voordelen van een tekstbureau

Een tekstbureau heeft als grote voordeel dat er meerdere tekstschrijvers of copywriters onder één bedrijf vallen. Dit betekent in de praktijk dat specifieke tekstschrijvers ingezet kunnen worden voor het schrijven van teksten over bepaalde onderwerpen. Er zijn tekstschrijvers die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in IT, zorg, retail, etc. Een voordeel van een gespecialiseerde tekstschrijver is dat deze zich vaak gemakkelijk kan verplaatsen in een branche of sector. Hierdoor hoeft een tekstschrijver zich minder grondig te verdiepen in een onderwerp, wat een tijdswinst oplevert. Bij een tekstbureau werken vaak branchegespecialiseerden tekstschrijvers en copywriters. Een tekstbureau kan daardoor vaak de juiste persoon voor de klus inzetten, wat prettig is voor de opdrachtgever omdat deze goed met elkaar kunnen communiceren.

Voordelen van een tekstschrijver

De voordelen van een tekstschrijver is zonder twijfel de persoonlijke connectie. Iemand kent jouw branche misschien niet goed, maar door met je in gesprek te gaan komt een tekstschrijver er snel achter wat jóuw verhaal is. Een tekstschrijver maakt dan ook vaak een tekst die meer gericht is op jouw persoonlijke verhaal. Natuurlijk kan een goede tekstschrijver zich uitstekend verdiepen in een branche, maar deze zal de achtergrondinformatie altijd combineren of aanvullen met het persoonlijke stuk. Dit kunnen ze bij een tekstbureau natuurlijk ook, maar over het algemeen zijn de tekstschrijvers bij een tekstbureau toch meer gebonden aan tijd en kost ieder overleg het gewone uurtarief. Een tekstschrijver biedt je daarin vaak wat meer flexibiliteit en legt ook meer van zijn of haar eigen inspanningen in een goed eindresultaat.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer blogs

Copywriterinhuren.nl

KrachtigeTeksten.nl

In 2017 begon ik Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl. KrachtigeTeksten.nl stond voor heldere, bondige webteksten waarmee je als ondernemer uit de voeten kunt. Je creëert een goede basis

Lees verder »
Copywriter inhuren

Wat is een copywriter?

Een copywriter is een tekstschrijver die zich vooral bezighoudt met commerciële teksten. Het gaat dan meestal om teksten voor bedrijven waarvan het doel is om

Lees verder »