Blog

Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Wat is een copywriter?

Een copywriter is een tekstschrijver die zich vooral bezighoudt met commerciële teksten. Het gaat dan meestal om teksten voor bedrijven waarvan het doel is om direct of indirect een product of dienst aan de man te brengen. Verkoopgerichte teksten dus. Daarbij is het belangrijk om onderscheid te maken tussen salesgerichte teksten, en teksten voor bijvoorbeeld websites. Webteksten zijn vaak gericht op het overbrengen van een verhaal: het verhaal van de ondernemer. 

Wat schrijft een copywriter? 

Een copywriter kun je bijvoorbeeld inhuren wanneer je brochureteksten, websiteteksten, blogs, artikelen, nieuwsberichten of andere teksten nodig hebt voor je bedrijf. Copywriters hebben vaak een specifieke branche, sector of organisatiesoort waar ze voor schrijven. Zo schrijf ik vanuit Copywriterinhuren.nl bijvoorbeeld alleen voor gevestigde bedrijven, waarbij de uitdaging vooral zit in het schrijven van passende teksten bij de cultuur en identiteit van een organisatie. Vanuit mijn vorige bedrijf, Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl schreef ik vooral teksten voor startende ondernemers, waarbij de uitdaging was om hen op weg te helpen met bijvoorbeeld webteksten. Je kunt hierin als copywriter dus een heldere keuze maken. Hierdoor word je steeds beter in wat je doet en kun je klanten steeds beter helpen om hún verhaal op papier te zetten. Dat is tenslotte de grootste uitdaging: het moet niet jóuw verhaal worden, maar dat van hen. 

Copywriter inhuren die ook ‘SEO doet’? 

Wanneer vindbaarheid belangrijk voor je is, dan doe je er verstandig aan om je teksten meteen ‘SEO-proof’ te laten maken. Dat betekent dat de teksten aan een aantal regels voldoen en verschillende elementen bevatten, waardoor zoekmachines de webpagina’s beter kunnen indexeren. Hierdoor kan je pagina beter gematcht worden met een zoekvraag van een potentiële klant. Een copywriter die gespecialiseerd is in SEO kan dit dus direct voor je oppakken. Wel zo praktisch!

Waar werkt een copywriter? 

Veel copywriters zijn werkzaam als freelancer, maar er zijn bij grotere organisaties en bedrijven vaak functies beschikbaar voor copywriters. Deze functies vallen vaak onder een communicatie- of marketingafdeling. In het geval van Copywriterinhuren.nl, heb je te maken met een freelance copywriter. De meeste opdrachten pak ik zelf op, maar ik heb een groot netwerk van zeer goede freelance tekstschrijvers opgebouwd waarop ik regelmatig een beroep doe. Bijvoorbeeld wanneer ik weet dat zij veel ervaring hebben in een bepaalde branche. Wel ligt de eindredactie van alle teksten bij mij, evenals de eindverantwoordelijkheid voor inhoud en kwaliteit. 

Copywriter inhuren?

Overweeg je een copywriter in te huren maar weet je niet precies wat je kunt verwachten? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik ga graag met je in gesprek om te kijken waar de behoefte ligt en hoe ik je daarbij kan helpen.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer blogs

Copywriterinhuren.nl

KrachtigeTeksten.nl

In 2017 begon ik Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl. KrachtigeTeksten.nl stond voor heldere, bondige webteksten waarmee je als ondernemer uit de voeten kunt. Je creëert een goede basis

Lees verder »